ÜVEGES AKCIÓK !!!   Honlaptérkép    Linkek   Ingyen üveg akció!

Kezdőlap Szolgáltatások Üvegválaszték és árak Referenciák Megrendelés Elérhetőség

Üvegmegmunkálás

Az üveg nehezen alakítható, de különleges eljárásokkal változtathatunk formáján, megjelenésén és tulajdonságain.  A Horák Üvegtechnika erre nyújt egyedi megoldásokat igényes ügyfelei részére. Az üveg megmunkálásakor a felhasználás körülményeit és a megrendelő igényeit összehangolva készítjük el munkáinkat. A speciális eljárásokkal megmunkált üvegek különösen szép esztétikai élményt nyújtanak igényes környezetben, harmonikus tervezés mellett. A korábbi oldalakon részletesen leírt területekhez az alábbi üvegmegmunkálási eljárásokat alkalmazzuk, egyedi megrendelés esetén:

Üveg, tükör méretre vágás

A legegyszerűbb üvegmegmunkálási eljárás egyike a méretre vágás. Az erre megfelelő speciális szerszámmal (üvegvágó) az üveg felületét "megvágjuk" és a vágás mentén könnyedén eltörjük. Az üvegvágás eljárással általában négyzetes alakú üvegeket készíthetünk, de igény szerint kör, ellipszis és íves, hullámos vonalú vágást is készíthetünk. Hegyes, szögletes formákat más eljárással készíthetünk.

^ Ugrás a lap tetejére ^

Élcsiszolás, fazettázás, sarokgömbölyítés

Ezekkel az üvegmegmunkálás eljárásokkal általában a vágás során keletkezett éles részeket tompítjuk, fényesítjük, formáljuk :

 • Élcsiszolás: A neve is utal rá, hogy az éleket csiszoljuk el különleges üvegcsiszoló géppel. Lehet a kapott felület matt vagy fényes. Eljárástól függően szögletes vagy íves.

 • Fazettázás (díszcsiszolás): Leginkább tükröknél, de antik üvegeknél is használt eljárás. Lényegében az üveg "keretét" saját anyagából lecsiszolva kapja, ami változó szélességben készülhet az egyedi igényeknek megfelelően.

 • Sarokgömbölyítés: Vágás során az üveg nemcsak éles, de sarkain hegyes is. Ezeket elcsiszolva, gömbölyítve a szabadon álló üvegek esetén alkalmazzuk, a sérülések megelőzése végett, illetve esztétikai szempontból is előnyös.

Gravírozás

A üveg vagy tükör felületébe készíthetünk különleges feliratokat, mintákat, formákat ezzel az eljárással.

^ Ugrás a lap tetejére ^

Homokfújás, savmaratás

A üveg vagy tükör felületét homokfúvás vagy savmaratás eljárással mattíthatjuk, felületi érdességét növelhetjük, mintákat, formákat, feliratokat készíthetünk vele.

 • Homokfújás (homokfúvás): az eljárás során a tervezett felületet nagy nyomású berendezéssel a homokhoz hasonló por állagú szemcsés anyaggal nagy energiával az üveg felületének ütköztetjük, amely során szemcsék az üveg felületéből apró darabokat választanak le.

  Előnye: A kívánt matt hatás elérhető vele. Festés esetén jó tapadást biztosító felületet kapunk, a savazásnál olcsóbb eljárás.

  Hátránya: A felület érdessége miatt nehezebb a tisztán tarthatósága.

 • Savmaratás: Különleges savval, merítéses eljárással az üveg felületét felmarva mattítjuk.

  Előnye: A kívánt matt hatás nagyon szép lesz vele. Az üveg könnyebben tisztán tartható, mert a felület érdessége nem durva.

  Hátránya: A homokfújásnál drágább eljárás.

Lyukfuratok, lyukkivágás, pántkivágás

Üvegek tükrök felületéből csak igen nehezen lehet kivágni lyukakat, formákat, de nem lehetetlen. A megfelelő eljárással lehet kivágni kört, de tetszőleges formát is. Ajtók, nyílászárók felhelyezéséhez szükséges pántok helyét is kivághatjuk ilyen módon.

^ Ugrás a lap tetejére ^

Domborított, hajlított üvegek

Ezeket az üvegeket különleges kemencében magas hőmérsékletre hevítve alakítjuk a kívánt formára, sablonra. Ezt a gondos előkészítést és magas szakmai felkészültséget igénylő eljárást kevés üveges vállalkozás vállalja. Ezek a kivitelezési megoldások általában nem olcsók, de a legkülönlegesebb, művészi igényességű munkák kivitelezhetők vele.

Előnye: Rendkívül esztétikus, különleges megoldások kivitelezhetőek vele, teljesen egyedi.

Hátránya: Utólag nehezen alakítható.

Jellemzője: Nincs két egyforma darab és aki meglátja, nagyon irigykedik majd.

UV. ragasztás

Az UV. ragasztás olyan beltéri ragasztási eljárás amivel szinte láthatatlan módon tudunk két vagy több üveget egymáshoz rögzíteni. Általában nagy fényáteresztő képességű üvegekhez alkalmazható eljárás, mivel a ragasztó kötéséhez erős UV. (ultra viola) sugárzás szükséges. A kötés szilárdsága erősebb az üvegnél.

^ Ugrás a lap tetejére ^

Az üvegmegmunkáláshoz kapcsolódó szolgáltatási árakat > ITT < talál. Üvegmegmunkálással készített üvegek biztosítás terhére is! Tájékozódjon biztosításokról, hogy ne érje baleset a pénztárcáját.  Amennyiben bármilyen üvegmegmunkáláshoz kapcsolódó kérdése felmerült, vagy árajánlatra lenne szüksége kérem jelezze felém elérhetőségeim valamelyikén.

Kész üveges munkák vagy vissza a kezdőlapra

<< Vissza a szolgáltatásokra

<< Vissza a speciális üvegezésre vagy tovább az üvegválaszték és árakra >>

 

^ Ugrás a lap tetejére ^

kezdőlap | szolgáltatások | üvegválaszték és árak | referenciák | megrendelés | elérhetőség | honlaptérkép | linkek |

 

HORÁK ÜVEGTECHNIKA - Üveges munkák az Ablak - tól a Zuhanykabin - ig minden ami üveg

1173. Budapest Rákoskeresztúr, Vízhordó u. 68.

Telefon: 06-1-256-0803; Mobil: 06-20-935-4311

E-mail: mindenuveg[kukac]mindenuveg.hu

2010 © Minden jog fenntartva. www.mindenuveg.hu